Verwarm de oven voor op 150°C. Vul een schaal met water en knijp de citroen erboven uit. Schil de schorseneren en leg de schorseneren direct in de schaal met het citroenwater om verkleuren te voorkomen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Spoel de schorseneren af en doe ze in een middelgrote ovenschaal. Rasp de citroen erboven. Leg de takjes tijm ertussen. Verdeel de boter in blokjes erover. Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en knijp het langs de randjes goed aan zodat de stoom niet kan ontsnappen. Zet de schorseneren 1,5-2 uur in de oven, totdat de schorseneren mooi zacht zijn.
Gekonfijte schorseneren
Meer info over Schorseneren
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:1 kg schorseneren
150 gr boter
4 tenen knoflook
½ citroen
10 takjes tijm
250 ml groentebouillon of water
zout en peper
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:
1 kg schorseneren
150 gr boter
4 tenen knoflook
½ citroen
10 takjes tijm
250 ml groentebouillon of water
zout en peper
1 kg schorseneren
150 gr boter
4 tenen knoflook
½ citroen
10 takjes tijm
250 ml groentebouillon of water
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!