Laat voor de beurre blanc de wijn, azijn, sjalot en een snufje peper in een pan met dikke bodem op zacht vuur inkoken tot er een halve eetlepel over is. Voeg de slagroom toe, roer goed en voeg de boter in gedeelten toe. Doe dit op heel zacht vuur of in een kom boven een pan met heet water. Roer onafgebroken tot er een fluwelige saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Spoel ze koud, pel ze en verkruimel de eieren met een vork. Kook de asperges en laat ze uitlekken. Serveer ze met de beurre blanc en eieren. Strooi wat zwarte peper over de asperges en garneer met takjes kervel.
Gekookte asperges met beurre blanc*
Meer info over Asperges
Ingrediënten
1,5 kg asperges, geschild3 el witte wijn
3 el witte wijnazijn
1 sjalotje, fijngesneden
2 el slagroom
175 gr koude boter
citroensap
verse kervel
zout en peper
Ingrediënten
1,5 kg asperges, geschild
3 el witte wijn
3 el witte wijnazijn
1 sjalotje, fijngesneden
2 el slagroom
175 gr koude boter
citroensap
verse kervel
zout en peper
3 el witte wijn
3 el witte wijnazijn
1 sjalotje, fijngesneden
2 el slagroom
175 gr koude boter
citroensap
verse kervel
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!