Gekruide aardappelen uit de oven
Meer info over Aardappel

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de aardappelblokjes in een ruime ovenschaal en schenk er olijfolie over. Strooi er rijkelijk zeezout en kruiden naar smaak over. Schep goed door. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de aardappelen gaar in 30-45 minuten (kleine blokjes zijn eerder gaar). De blokjes kunnen ook uitgespreid worden op een ovenplaat, de baktijd is dan ook iets korter. Eventueel tussendoor omscheppen.

Ingrediënten

1 kg aardappelen, met schil, in grote blokjes
kruiden naar wens (bijv. tijm, rozemarijn, Italiaanse kruiden of bruschetta)
zeezout
olijfolie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?