Verhit de olie in op een middelhoog vuur en fruit de ui tot hij glazig wordt. Voeg er het mosterdzaad en een flinke snuif zeezout aan toe en laat nog even verder fruiten. Voeg de bloemkool toe en strooi er de kurkuma en minstens ¼ tl zeezout over. Doe er het water bij en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken en roer de bloemkoolroosjes af en toe om. Dien meteen op.
Gele bloemkool met mosterdzaad
Meer info over Bloemkool
Ingrediënten
Bijgerecht voor 4 personen:1 el olijfolie
1 middelgrote ui, in kleine stukjes
½ el mosterdzaad
zeezout
8 flinke roosjes bloemkool
½ tl kurkuma
120 ml water
Ingrediënten
Bijgerecht voor 4 personen:
1 el olijfolie
1 middelgrote ui, in kleine stukjes
½ el mosterdzaad
zeezout
8 flinke roosjes bloemkool
½ tl kurkuma
120 ml water
1 el olijfolie
1 middelgrote ui, in kleine stukjes
½ el mosterdzaad
zeezout
8 flinke roosjes bloemkool
½ tl kurkuma
120 ml water
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!