Gele curry met aardappel en erwtjes

Meer info over Aardappel
Snijd de ui in dunne halve ringen en kneus het citroengras en de kardemompeulen. Verhit olie in een wok en fruit de ui, citroengras, mosterdzaadjes en kardemom gedurende 5 minuten. Voeg de currypasta toe en fruit nog 2 minuten. Voeg de in grove stukken gesneden aardappels toe en meng goed. Voeg kokosmelk, 200 ml water en kaffir limoenblaadjes toe. Laat 15-20 minuten pruttelen tot de aardappels bijna gaar zijn. Voeg de doperwten toe en breng opnieuw aan de kook. Breng de curry op smaak met vissaus, palmsuiker en limoensap. Serveer met rijst, koriander en partjes limoen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg nieuwe aardappels
75 gr (of 2 volle el) gele currypasta
1 el zonnebloemolie
1 ui
1 stengel citroengras
1 el mosterdzaadjes
6 kardemonpeulen
400 ml kokosmelk
2 kaffir limoenblaadjes
2 tl vissaus
2 tl palmsuiker of bruine suiker
1 limoen
240 gr doperwten (uit de vriezer)

Snijden en Kneuzen

Begin met het snijden van de ui in dunne halve ringen. Kneus vervolgens het witte deel van de citroengras en leg er een knoop in. Kneus ook de kardemompeulen lichtjes, zodat de smaken goed vrijkomen tijdens het koken.

Verhitten en Fruiten

Verhit de olie in een grote wok op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui, gekneusde citroengras, mosterdzaadjes en gekneusde kardemompeulen toe aan de hete olie. Fruit deze ingrediënten ongeveer 5 minuten, totdat de ui glazig begint te worden en de specerijen hun smaken vrijgeven.

Toevoegen van de Currypasta

Voeg de currypasta toe aan de wok en fruit deze nog 2 minuten mee. Dit zorgt ervoor dat de smaken van de currypasta goed vermengd worden met de andere ingrediënten.

Voorbereiden van de Aardappels

Was de aardappels grondig en snijd ze in grove stukken. Voeg de gesneden aardappels toe aan de wok en schep alles goed door elkaar zodat de aardappels bedekt zijn met de specerijen en currypasta.

Toevoegen van de Vloeistoffen

Schenk de kokosmelk en 200 ml water in de wok. Voeg ook de kaffir limoenblaadjes toe voor extra smaak. Breng het geheel aan de kook. Laat de curry zonder deksel op de pan, onder af en toe roeren, ongeveer 15-20 minuten pruttelen totdat de aardappels bijna gaar zijn.

Toevoegen van de Doperwten

Voeg de doperwten toe aan de curry en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat de curry nog 1 minuut koken zodat de doperwten net gaar zijn.

Op Smaak Brengen

Breng de curry op smaak met vissaus, palmsuiker en een beetje limoensap. Proef en pas de smaak aan naar eigen voorkeur.

Serveer met Rijst en Garnituur

Serveer de aardappelcurry met gekookte rijst. Garneer met verse koriander en partjes limoen voor een frisse touch. Deze garnering zorgt niet alleen voor extra smaak, maar maakt het gerecht ook visueel aantrekkelijk.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg nieuwe aardappels
75 gr (of 2 volle el) gele currypasta
1 el zonnebloemolie
1 ui
1 stengel citroengras
1 el mosterdzaadjes
6 kardemonpeulen
400 ml kokosmelk
2 kaffir limoenblaadjes
2 tl vissaus
2 tl palmsuiker of bruine suiker
1 limoen
240 gr doperwten (uit de vriezer)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?