Gemarineerde portobellaburger
Meer info over Portobella

Dit "broodje hamburger" zetten wij zonder schroom voor aan echte vleesfans.

 

 

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de marinade voor de portobella. Snipper de knoflook. Doe 2 eetlepels olie, balsamicoazijn, knoflook en tijmblaadjes in een plastic (diepvries)zakje. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het steeltje van de portobella. Doe de portobella's in het zakje met de marinade en schud de boel voorzichtig door elkaar, zodat de portobella's overal met de marinade bedekt worden. Laat 30 minuten marineren.
Maak ondertussen een kruidenmayonaise. Pureer daarvoor met een staafmixer de peterselie en/of basilicum met de mayonaise tot een gladde, groene saus. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit op matig vuur de uien tot ze zacht zijn.
Schep de portobella's op een bakplaat en rooster ze in ongeveer 20 minuten beetgaar. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg ze de laatste 5 minuten bij de champignons in de oven, met de snijkant naar boven, zodat deze lekker krokant worden.
Beleg je broodjes met kruidenmayonaise, sla, geroosterde portobella, gesmoorde uien, tomaat en komkommer, en serveer.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 lekkere (hamburger)broodjes
2 Portobella's
1 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
1 teen knoflook
1 el tijmblaadjes
1 grote rode ui
2 el volle mayonaise
20 gr peterselie en/of basilicum
blaadjes sla
plakjes komkommer
plakjes tomaat
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?