Gemarineerde sinaasappel met rozemarijn en kaneel-hazelnoten

Meer info over Sinaasappel

Ingrediënten

Dessert 4 personen:

4 sinaasappels
sap van 2 sinaasappels
¼ takje rozemarijn (ongeveer 10 naaldjes) en extra om mee te garneren
2 el milde honing
eventueel 1 el oranjebloesemwater
2 el hazelnoten
1 flinke tl kaneel


Dit dessert vormt een verrassende en lichte afsluiter van het diner. Frisse sinaasappel met een vleugje rozemarijn. Mocht je nog trek hebben in een iets zwaarder dessert, dan past een bolletje kaneelroomijs hier goed bij.

Verwarm de sinaasappelsap met de rozemarijn, honing en eventueel oranjebloesemwater in een klein steelpannetje. Breng het op een middelhoog vuur aan de kook en laat het borrelen tot de siroop is ingekookt tot ongeveer 80 milliliter. Laat het helemaal afkoelen.

Hak de hazelnoten grof. Rooster ze in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kaneel toe en schud de pan goed om, zodat de hazelnoten bedekt raken met de kaneel en de kaneel niet aanbrandt. Haal de hazelnoten uit de pan wanneer ze beginnen te geuren en verkleuren.

Verwijder met een mes de schil van de sinaasappels. Snijd elke sinaasappel horizontaal in ronde plakken van 0,5 centimeter dik. Doe de plakken sinaasappel in een kom en schenk de afgekoelde sinaasappel-rozemarijnsiroop erover. Laat het 30-60 minuten marineren.

Verdeel de sinaasappel over 4 diepe borden of kommetjes. Schenk wat van de siroop erover en bestrooi met de kaneel-hazelnoten. Garneer met een takje of enkele naaldjes rozemarijn. 

Ingrediënten

Dessert 4 personen:

4 sinaasappels
sap van 2 sinaasappels
¼ takje rozemarijn (ongeveer 10 naaldjes) en extra om mee te garneren
2 el milde honing
eventueel 1 el oranjebloesemwater
2 el hazelnoten
1 flinke tl kaneel


Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?