Gember-limoensaus/dressing
Meer info over Dressing | Gember

Ingrediënten

0,6 dl kokendheet water
1½ el fijne kristalsuiker
2 el sojasaus
2 el rijstazijn
sap van ½ sappige limoen
4 cm gember, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt

Deze saus is heerlijk als koude dipsaus of dressing maar ook als warme saus of marinade in roerbakgerechten.

Schenk het kokendhete water op de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de andere ingrediënten toe en roer zorgvuldig door elkaar. Laat voor gebruik een paar minuten staan.

Deze saus of dressing is in de koelkast, mits goed afgesloten, zeker een maand houdbaar. Even schudden voor gebruik en klaar!

 

Ingrediënten

0,6 dl kokendheet water
1½ el fijne kristalsuiker
2 el sojasaus
2 el rijstazijn
sap van ½ sappige limoen
4 cm gember, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?