Gembernoedels met boerenkool
Meer info over Boerenkool | Gember

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en zet apart. Verwijder ondertussen de harde stelen van de boerenkool en snijd de rest in reepjes. Schil de gember en rasp of snijd het fijn. Meng de helft van de gember in een kommetje met de sojasaus, honing en het vijfkruidenpoeder. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd de peper fijn. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de peper en overgebleven helft van de gember toe. Roerbak dit 2 minuten en voeg dan de boerenkool toe. Roerbak tot de boerenkool begint te slinken. Giet de noedels af en voeg ze toe aan de pan. Voeg ook het sojasausje toe. Zet het vuur hoog en meng alles goed met elkaar zodat je een heerlijke ‘sticky’ (plakkerige) noedel-roerbakschotel krijgt. Breng op smaak met zout en peper, strooi de sesamzaadjes erover en serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

300 gr eiernoedels
400 gr boerenkool
1 el olie
1 rode peper
1,5 cm gember
2 el sojasaus
1 el honing
½ tl Chinees vijfkruidenpoeder
2 el sesamzaad
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?