Gemberthee*

Meer info over Gember

Als er in ons gezin maar iemand verkouden is of er dreigt griep...........tijd voor gemberthee!! Goed aan het begin van de herfst, op koude dagen of als je buik van slag is.

Ingrediënten

Kop voor 1 persoon

250 ml kokend water
2-3 dunne plakken gember
eventueel een takje tijm
Neem een mok. Snijd in de lengte 2-3 dunne plakken gember van de knol*. Schenk het kokende water in de mok en voeg de gember toe. Voeg eventueel een takje tijm toe. Even laten trekken voordat je het drinkt. *Door in de lengte dun te snijden is er veel snijoppervlak waardoor de smaak van de gember goed wordt afgegeven aan het water.

Ingrediënten

Kop voor 1 persoon

250 ml kokend water
2-3 dunne plakken gember
eventueel een takje tijm
Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?