Gepaneerde schorseneren*
Meer info over Schorseneren
Kook de ongeschilde schorseneren 15 tot 20 minuten in gezouten water. Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in drieën. Meng het paneermeel met het zout en de peper. Haal de schorseneren eerst door het meel, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Bak de gepaneerde schorseneren in de boter goudbruin.

Ingrediënten

350 gr schorseneren
¼ tl nootmuskaat
¼ tl versgemalen peper
2 tl zeezout
ca. 10 el paneermeel
ca. 10 el (spelt)meel
1 scharrelei, losgeklopt
2-3 eetlepels boter

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?