Gepofte aardappels met zuurkool

Meer info over Aardappel | Zuurkool

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

1 kg aardappels
2 el olijfolie
500 gr kruidenzuurkool
125 gr crème fraîche
20 gr bieslook
mosterd
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen. Besprenkel ze met olijfolie, zout en peper en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn met een laagje olie. Pof de aardappels in hun in schil in ongeveer 40 minuten gaar. De poftijd is sterk afhankelijk van het formaat van je aardappels.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng het met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de zuurkool in een pan. Vervang het zuurkoolvocht door appelsap of water als je niet dol ben op een al te zure smaak.
Haal de gepofte aardappels uit de oven en maak in het midden een inkeping. Duw de aardappel voorzichtig een beetje open. Smeer wat mosterd aan de binnenkant van de aardappel, in de inkeping. Vul de aardappels met zuurkool en schep er een lepeltje crème fraîche op. Geef de overige zuurkool er apart bij.

Tip: Voor een niet vegetarische variant, garneren wij de gevulde aardappels nog met uitgebakken knapperige spekjes of plakjes gerookte zalm.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

1 kg aardappels
2 el olijfolie
500 gr kruidenzuurkool
125 gr crème fraîche
20 gr bieslook
mosterd
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?