Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bieten. Pak elke biet in met aluminiumfolie. Pof ze ongeveer 1 uur in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. De satéprikker moet er makkelijk doorheen kunnen glijden.
Hak ondertussen de kruiden fijn. Meng het met een vork door de fêta of geitenkaas. Maak het iets smeuïger door de olijfolie erdoor te mengen. Breng op smaak. Klop met de achterkant van een lepel de granaatappelpitjes uit de schil.
Leg de gepofte bieten op een bord en maak de pakketjes open. Snijd een kruis in de bovenkant en duw de biet open (zoals bij een gepofte aardappel). Laat ze een paar minuten afkoelen. Schep dan het fêtamengsel in de bieten. Strooi de dukkah en granaatappelpitjes erover. Schenk de granaatappelmelasse eroverheen en serveer. Eet de bieten met een vork uit z’n schil en laat de schil liggen.
Gepofte bieten met fêta en dukkah
Meer info over Rode bieten
Misschien herinner je je nog ons recept 'gepofte bietjes met geitenkaas en munt' (zie het recept op de website). Dit recept is daar een variatie op, geïnspireerd door Midden-Oosterse smaken.
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:4 middelgrote bieten (of meerdere kleinere)
125 gr zachte fêta of geitenkaas
10 gr munt, koriander of peterselie
1 el olijfolie
1 el dukkah (zie recept op onze website of koop kant-en-klaar) of gehakte hazelnoten
½ granaatappel
2 el granaatappelmelasse of oude balsamicoazijn
zout en peper
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:
4 middelgrote bieten (of meerdere kleinere)
125 gr zachte fêta of geitenkaas
10 gr munt, koriander of peterselie
1 el olijfolie
1 el dukkah (zie recept op onze website of koop kant-en-klaar) of gehakte hazelnoten
½ granaatappel
2 el granaatappelmelasse of oude balsamicoazijn
zout en peper
4 middelgrote bieten (of meerdere kleinere)
125 gr zachte fêta of geitenkaas
10 gr munt, koriander of peterselie
1 el olijfolie
1 el dukkah (zie recept op onze website of koop kant-en-klaar) of gehakte hazelnoten
½ granaatappel
2 el granaatappelmelasse of oude balsamicoazijn
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!