Gepofte bieten met geitenkaas en munt
Meer info over Rode bieten

Dit is een simpele en elegante manier om bietjes te serveren.

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bieten grondig. Scheur 8 stukken aluminiumfolie af en leg telkens twee stukken kruislings op elkaar. Leg hierop in het midden een biet, besprenkel met olijfolie en vouw het zorgvuldig dicht. Herhaal dit met de rest van de bieten. Leg de pakketjes op een bakplaat en laat ze 1 uur poffen in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.

Leg de gepofte bieten op een bord en maak de pakketjes open. Snijd een kruis in de bovenkant en duw de biet open (zoals bij een gepofte aardappel). Laat ze een paar minuten afkoelen.

Besprenkel de bieten vlak voor serveren met azijn, zout en peper. Verkruimel de geitenkaas boven de bieten en duw het er een beetje in. Scheur de blaadjes munt erover.

Eet de biet met een lepel of vork uit de schil en laat de schil liggen. 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

4 grote bieten (of meerdere kleine bieten)
olijfolie, om te besprenkelen
grof zeezout en versgemalen zwarte peper
4 el rode wijnazijn of balsamicoazijn
250 gr zachte geitenkaas
1 handvol muntblaadjes

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?