Gepofte bieten met yoghurt en salsa
Meer info over Rode bieten

Serveer met couscoussalade of platbrood.

 

 

 

Steek de barbecue aan of zet de oven op 200°C. Pak de bieten in met aluminiumfolie. Leg ze tussen de hete kolen en pof ze 40-50 minuten. De bieten zijn gaar als je er met en satéprikker gemakkelijk in kunt prikken. Haal ze uit de kolen en laat iets afkoelen. Maak ondertussen de pittige salsa. Snijd de peterselie, koriander en groene pepers fijn en doe in een kommetje. Voeg de rasp van de citroen en 1 eetlepel citroensap toe. Voeg de specerijen en olijfolie toe en roer alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het aluminiumfolie en de schil van de bieten. Snijd ze in parten. Klop de yoghurt mooi glad. Smeer de yoghurt met de achterkant van een lepel op de bodem van een mooie ondiepe serveerschaal. Leg de bieten erop en schep de pittige salsa erover. Breng op smaak met nog wat zout en peper en serveer.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 kg rode bieten
250 ml Griekse yoghurt of crème fraîche
15 gr peterselie
15 gr koriander
½ tl gemalen komijnzaad
½ tl gemalen korianderzaad
2 groene pepers
½ citroen
30 ml olijfolie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?