Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de uien, snijd in de lengte doormidden en leg ze met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in stukken van 8-10 centimeter lang en leg ook op de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Pof de groenten 40 minuten tot ze behoorlijk zacht zijn. Verwijder de buitenste, zwartgeblakerde laagjes.
Maak ondertussen de pangrattato. Scheur hiervoor je boterhammen in stukjes. Snijd de peper en knoflook in stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het brood met de peper, knoflook en naaldjes rozemarijn tot het brood goudbruin en krokant is. Maal dit met een keukenmachine fijn tot grof broodkruim. Breng op smaak met zout en peper.
Schik de burrata op een bord. Haal de ‘rokken’ van de uien uit elkaar. Snijd de prei in hapklare stukken. Verdeel de prei en uien rondom de burrata. Bestrooi met pangrattato (hoeveelheid naar wens) en besprenkel met olijfolie.