Gepofte prei en uien met burrata

Meer info over Knoflook | Prei | Ui
Prei en ui behoren beiden tot de lookfamilie. Die kenmerkt zich door scherpe smaken. Door de prei en uien te poffen zoals in dit recept, worden ze juist heerlijk zacht en zoet, wat goed combineert met een romige burrata. Voor wat pit en knapperigheid serveren we er pangrattato (broodkruim) bij.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 preien
6 kleine uien (rood en/of wit)
4 el olijfolie + extra
1 bol burrata (of mozzarella van goede kwaliteit)
2 oude boterhammen
1 rode peper
1 dikke teen knoflook
2 takken rozemarijn
zout en peper
    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de uien, snijd in de lengte doormidden en leg ze met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in stukken van 8-10 centimeter lang en leg ook op de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Pof de groenten 40 minuten tot ze behoorlijk zacht zijn. Verwijder de buitenste, zwartgeblakerde laagjes. Maak ondertussen de pangrattato. Scheur hiervoor je boterhammen in stukjes. Snijd de peper en knoflook in stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het brood met de peper, knoflook en naaldjes rozemarijn tot het brood goudbruin en krokant is. Maal dit met een keukenmachine fijn tot grof broodkruim. Breng op smaak met zout en peper. Schik de burrata op een bord. Haal de ‘rokken’ van de uien uit elkaar. Snijd de prei in hapklare stukken. Verdeel de prei en uien rondom de burrata. Bestrooi met pangrattato (hoeveelheid naar wens) en besprenkel met olijfolie.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 preien
6 kleine uien (rood en/of wit)
4 el olijfolie + extra
1 bol burrata (of mozzarella van goede kwaliteit)
2 oude boterhammen
1 rode peper
1 dikke teen knoflook
2 takken rozemarijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?