Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de aardappels rondom met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Pof ze zo’n 40 minuten in de oven tot ze van binnen zacht zijn. Klop ondertussen de rasp en het sap van de citroen met tahini en 2-3 eetlepels water tot het de consistentie heeft van dikke room. Hak de blaadjes van 3 takken munt fijn. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Breng een pan met ruim water aan de kook, voeg de doperwten en tuinbonen toe en kook 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel om met koud water om het garen te stoppen. Plet de helft van de erwten en bonen met een vork tot een grove puree. Roer hier het tahinisausje en de fijngesneden munt doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Meng met de ongeplette erwten en tuinbonen. Snijd de gepofte zoete aardappels open en vul met het erwten-bonenmengsel. Garneer met sesamzaadjes en blaadjes munt. Geef het overige erwten-bonenmengsel erbij.
Tip: ook lekker met feta erover gebrokkeld.