Gepofte zoete aardappel met geplette erwten

Om een volledige hoofdmaaltijd te maken van dit kleurrijke veganistische gerecht serveren wij het graag met platbrood of couscous.

Ingrediënten

Flink bijgerecht 2 personen:

2 grote of 4 kleinere zoete aardappels
200 gr doperwten (diepvries)
200 gr tuinbonen (diepvries
½ citroen
1,5 el tahini
2 el olijfolie
4 takjes munt
1 el (zwart) sesamzaad
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de aardappels rondom met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Pof ze zo’n 40 minuten in de oven tot ze van binnen zacht zijn. Klop ondertussen de rasp en het sap van de citroen met tahini en 2-3 eetlepels water tot het de consistentie heeft van dikke room. Hak de blaadjes van 3 takken munt fijn. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Breng een pan met ruim water aan de kook, voeg de doperwten en tuinbonen toe en kook 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel om met koud water om het garen te stoppen. Plet de helft van de erwten en bonen met een vork tot een grove puree. Roer hier het tahinisausje en de fijngesneden munt doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Meng met de ongeplette erwten en tuinbonen. Snijd de gepofte zoete aardappels open en vul met het erwten-bonenmengsel. Garneer met sesamzaadjes en blaadjes munt. Geef het overige erwten-bonenmengsel erbij.

Tip: ook lekker met feta erover gebrokkeld.

 

Ingrediënten

Flink bijgerecht 2 personen:

2 grote of 4 kleinere zoete aardappels
200 gr doperwten (diepvries)
200 gr tuinbonen (diepvries
½ citroen
1,5 el tahini
2 el olijfolie
4 takjes munt
1 el (zwart) sesamzaad
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?