Was de hele struik andijvie grondig in ruim water en sla de andijvie goed droog. Snijd de andijvie in repen van ongeveer 3 cm breed. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember even aan. Bak de ui 2 minuten op matig hoog vuur mee. Schep de andijvie erdoor en laat de groente al roerbakkend op hoog vuur slinken. Breng de andijvie op smaak met sojasaus en sambal en schep de cashewnoten erdoor. Lekker met gekookte aardappeltjes of rijst erbij.
Geroerbakte andijvie met cashewnoten*
Meer info over Andijvie
Ingrediënten
1 struik andijvie1 rode ui, in halve maantjes
3 el olie
1 el Japanse sojasaus
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl sambal
2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
25 gr lichtgezouten cashewnoten
Ingrediënten
1 struik andijvie
1 rode ui, in halve maantjes
3 el olie
1 el Japanse sojasaus
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl sambal
2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
25 gr lichtgezouten cashewnoten
1 rode ui, in halve maantjes
3 el olie
1 el Japanse sojasaus
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl sambal
2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
25 gr lichtgezouten cashewnoten
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!