Snijd ongeveer een achtste deel van de onderkant van elke koolrabiknol en schil de rest. Snijd de koolrabi in schijfjes van 3 mm. Stapel die op elkaar en snijd ze in juliennereepjes van 3 mm dik. Verhit de olie in een grote wok op middelhoge warmtebron. Voeg het pepertje toe. Roerbak dit kort tot het pepertje donkerder geworden is. Doe er knoflook bij. Roer het één keer door, voeg dan de koolrabi, zout en peper toe. Schep dit om. Zet de warmtebron iets lager. Roerbak dit alles 6 a 7 minuten tot de koolrabi net zacht is. Voeg sojasaus, sesamolie en uiringetjes toe. Schep het een paar keer om, dien het dan meteen op. Lekker met rijst.
Geroerbakte koolrabi*
Meer info over Koolrabi
Ingrediënten
1 koolrabi2 el olie
1 rode peper
2 teentjes knoflook
zout & peper
3 tl sojasaus
3 tl sesamolie
1 bosuitje, in ringetjes
Ingrediënten
1 koolrabi
2 el olie
1 rode peper
2 teentjes knoflook
zout & peper
3 tl sojasaus
3 tl sesamolie
1 bosuitje, in ringetjes
2 el olie
1 rode peper
2 teentjes knoflook
zout & peper
3 tl sojasaus
3 tl sesamolie
1 bosuitje, in ringetjes
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!