Snijd de witlofstronkjes in de lengte in 4 stukken en haal het bittere binnendeel eruit. Snijd de rest in reepjes. Laat een wok heet worden, voeg wat olie toe en roerbak de witlof in enkele minuten gaar. Voeg de balsamico-azijn of citroensap en honing toe en breng op smaak met zout en peper en een snufje tijm. Warm nog even door.
Geroerbakte witlof met honing*
Meer info over Witlof
Ingrediënten
6 stronkjes witlofsnufje tijm
3 el olijfolie
2 el honing
scheutje balsamico-azijn of citroensap
zout en peper
Ingrediënten
6 stronkjes witlof
snufje tijm
3 el olijfolie
2 el honing
scheutje balsamico-azijn of citroensap
zout en peper
snufje tijm
3 el olijfolie
2 el honing
scheutje balsamico-azijn of citroensap
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!