Halveer de venkel en snijd de harde kern eruit. Schaaf of snijd de venkel zo dun mogelijk en plaats in een kom. Houd het loof apart. Knijp de citroen boven de venkel uit en laat 10 minuten staan. Snijd eventueel de rode ui in zo dun mogelijke ringen en doe het bij de venkel. Meng de mierikswortel met de crème fraîche en breng op smaak. Schik de gerookte zalm op een mooie schaal. Verdeel het mierikswortelsausje in hoopjes over de zalm. Meng dan de raapstelen, tuinkers, venkelloof en olijfolie met de venkel. Breng op smaak met zout en peper en schik de venkelsalade over de zalm. Serveer met toast of matzes en partjes citroen.
Gerookte zalm met venkelsalade
Meer info over Knolvenkel
Ingrediënten
Brunchgerecht 4 personen:150 gr gerookte zalm
1 venkelknol
eventueel ½ rode ui
1 handje raapstelen
sap van ½ sappige citroen
3 el olijfolie
4 el tuinkers
2 tl mierikswortel (kan uit een potje)
2 el crème fraîche
zout en peper
Ingrediënten
Brunchgerecht 4 personen:
150 gr gerookte zalm
1 venkelknol
eventueel ½ rode ui
1 handje raapstelen
sap van ½ sappige citroen
3 el olijfolie
4 el tuinkers
2 tl mierikswortel (kan uit een potje)
2 el crème fraîche
zout en peper
150 gr gerookte zalm
1 venkelknol
eventueel ½ rode ui
1 handje raapstelen
sap van ½ sappige citroen
3 el olijfolie
4 el tuinkers
2 tl mierikswortel (kan uit een potje)
2 el crème fraîche
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!