Geroosterde aardappel met verse knoflook en ingelegde citroen

Meer info over Knoflook | Aardappel
Dit gerecht bewijst dat je met de juiste combinatie van ingrediënten maar heel weinig nodig hebt om een overheerlijk bijgerecht op tafel te toveren. De verse knoflook wordt mild van smaak door het roosteren en kun je gewoon zo opeten. Met dank aan Diana Henry voor de inspiratie.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

450 gr aardappels
1 stengel verse knoflook
½ ingelegde citroen
½ rode peper of ½ tl chilivlokken
3 takken munt
2 el olijfolie
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in parten. Meng met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak. Rooster 15-20 minuten in de oven. Halveer de verse knoflook in de lengte en snijd in stukken van zo’n 5 centimeter lang. Leg ze tussen de aardappels en meng opnieuw met 1 eetlepel olijfolie. Rooster nog 15-20 minuten in de oven tot de aardappels goudbruin en gaar zijn. Snijd de schil van de ingelegde citroen (gooi het vruchtvlees weg), de rode peper en de munt in heel dunne reepjes. Meng door de aardappelen en knoflook en zet nog 5 minuten terug in de oven tot het geheel warm is.   Tip: erg lekker bij gegrilde asperges met feta, gebakken zalm met za’atar of geroosterde kip met Midden-Oosterse specerijen.  

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

450 gr aardappels
1 stengel verse knoflook
½ ingelegde citroen
½ rode peper of ½ tl chilivlokken
3 takken munt
2 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?