Geroosterde aardappels, courgette, citroen, dille

Meer info over Courgette | Aardappel | Dille

Wij eten dit frisse gerecht graag met geroosterde kip of een Toscaanse vegetarische burger en groene 'mayonaise' gemaakt van avocado (zie recept op deze website).

 

 

 

Ingrediënten

Flink bijgerecht 2 personen:

500 gr aardappels
500-600 gr courgette
1 citroen
15 gr dille
3 el olijfolie
1 el komijnzaadjes
eventueel een snuf chilivlokken
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels en snijd in parten. Leg ze in een enkele laag in een ruime ovenschaal. Snijd de citroen in de lengte in 8 parten en leg tussen de aardappels. Strooi het komijnzaad en de chilivlokken erover. Schenk er 2 eetlepels olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar. Rooster de aardappels en citroen 25 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in grove stukken. Voeg ze toe aan de aardappels. Schenk er nog een eetlepel olijfolie over, breng opnieuw op smaak en schep alles goed door elkaar. Rooster nog 25 minuten in de oven tot de courgette zacht en gekarameliseerd is en de aardappeltjes knapperig zijn. Snijd de dille fijn en schep erdoor.

Ingrediënten

Flink bijgerecht 2 personen:

500 gr aardappels
500-600 gr courgette
1 citroen
15 gr dille
3 el olijfolie
1 el komijnzaadjes
eventueel een snuf chilivlokken
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?