Geroosterde aardappels

Meer info over Aardappel

 

 

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr kruimige aardappels
5 takjes (verse) oregano
1 tl (gerookt) paprikapoeder
eventueel een snuf chilivlokken
2 el olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in ruim water 5-10 minuten tot je er met een vork in kunt prikken, maar ze nog niet uit elkaar vallen. Giet de aardappels af en schud ze om, zodat aan de buitenkant kleine barstjes ontstaan. Dit maakt de aardappels straks extra knapperig. Schep de aardappels op een bakplaat. Snijd de blaadjes van 4 takjes oregano fijn. Meng de aardappels met de oregano, paprikapoeder, chilivlokken en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappels 45 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Garneer met blaadjes oregano.

Tip voor een niet vega versie: Deze aardappeltjes zijn erg lekker met geroosterde kippenvleugels. Marineer hiervoor 4-6 kippenvleugels in 4 takjes fijngesneden oregano, 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder, een snufje chilivlokken, 1 dikke fijngesneden teen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Laat de kip ten minste 30 minuten tot 12 uur marineren. Leg ze bovenop de aardappels en rooster ze mee in de oven. De aardappels en kip zullen tegelijkertijd goudbruin en knapperig zijn.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr kruimige aardappels
5 takjes (verse) oregano
1 tl (gerookt) paprikapoeder
eventueel een snuf chilivlokken
2 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?