Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in ruim water 5-10 minuten tot je er met een vork in kunt prikken, maar ze nog niet uit elkaar vallen. Giet de aardappels af en schud ze om, zodat aan de buitenkant kleine barstjes ontstaan. Dit maakt de aardappels straks extra knapperig. Schep de aardappels op een bakplaat. Snijd de blaadjes van 4 takjes oregano fijn. Meng de aardappels met de oregano, paprikapoeder, chilivlokken en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappels 45 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Garneer met blaadjes oregano.
Tip voor een niet vega versie: Deze aardappeltjes zijn erg lekker met geroosterde kippenvleugels. Marineer hiervoor 4-6 kippenvleugels in 4 takjes fijngesneden oregano, 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder, een snufje chilivlokken, 1 dikke fijngesneden teen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Laat de kip ten minste 30 minuten tot 12 uur marineren. Leg ze bovenop de aardappels en rooster ze mee in de oven. De aardappels en kip zullen tegelijkertijd goudbruin en knapperig zijn.