Geroosterde aardperen met boerenkool en hazelnoten

Meer info over Aardpeer

Aardperen, boerenkool en hazelnoten zijn echt een gouden combinatie. Wij serveren het graag met aardappelpuree, couscoussalade of spaghetti aglio e olio (waarvan je het recept op onze website kunt vinden).

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr aardperen
100 gr boerenkool
50 gr hazelnoten
25 gr rozijnen
3 el olijfolie
½ el ahornsiroop
½ el balsamicoazijn
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Schrob de aardperen schoon en snijd ze in plakken van zo'n 1 centimeter dik. Doe ze in een ruime ovenschaal en meng er 1 eetlepel olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardperen 45 minuten in de oven.
Rits de boerenkoolbladeren van de harde nerven af en scheur in grove stukken. Meng 1 eetlepel olijfolie door de boerenkool en breng op smaak met zout en peper. Klop een dressing van de overige olie, ahornsiroop, azijn, zout en peper. Meng de rozijnen erdoor.
Spreid na 45 minuten de boerenkool uit over de aardperen. Strooi de hazelnoten erover. Rooster het geheel nog 10 minuten in de oven tot de aardperen gaar zijn en de boerenkool knapperig. Schenk de dressing erover, meng alles vlug door elkaar en serveer direct.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr aardperen
100 gr boerenkool
50 gr hazelnoten
25 gr rozijnen
3 el olijfolie
½ el ahornsiroop
½ el balsamicoazijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?