Geroosterde asperges met Parmezaankruim

Meer info over Asperges

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

250 gr asperges
3 el panko of broodkruim
3 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el koude boter
1 el olijfolie
½ citroen
zout en peper

Dit recept is geschreven voor groene asperges. Als je witte asperges hebt, zal je de asperges eerst even moeten koken alvorens je ze gaat roosteren.

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de houtige onderkantjes van de asperges af. Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en strooi er zout en peper over. Hussel door elkaar. Doe de panko, Parmezaanse kaas en boter in een keukenmachine en maal het kort door elkaar. Strooi de Parmezaankruim over de asperges en rooster ze 20 minuten in de oven, tot de asperges beetgaar zijn en het kruim goudbruin en knapperig is. Snijd de citroen in partjes en serveer deze erbij, zodat je ze er naar smaak over uit kunt knijpen.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

250 gr asperges
3 el panko of broodkruim
3 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el koude boter
1 el olijfolie
½ citroen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?