Geroosterde auberginesalade met knapperige kikkererwten

Meer info over Aubergines

Ingrediënten

Maaltijdsalade 2 personen:

2 aubergines
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 rode uien
4 el olijfolie
½ tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
2 gegrilde paprika’s (kan uit een pot)
40-50 gr rucola
een handje groene kruiden (zoals peterselie, koriander, munt, basilicum)
1 el granaatappelmelasse (of oude balsamicoazijn)
1 tl honing
1 tl sumak (of geraspte schil van een citroen)
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergines in stukken. Giet de kikkererwten af en spoel om. Snijd de uien in parten. Spreid de aubergines, kikkererwten en uien uit over een bakplaat. Meng er 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder en komijnpoeder door en breng op smaak met zout en peper. Rooster 30-40 minuten in de oven tot de aubergines en uien zacht zijn en de kikkererwten knapperig.

Hak ondertussen de groene kruiden grof. Snijd de paprika in stukken. Klop een dressing van de granaatappelmelasse, honing en 3 eetlepels olijfolie.  Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing, rucola, paprika en kruiden door de warme groenten en kikkererwten zodra ze uit de oven komen. Schep op een serveerschaal en bestrooi met sumak.

Tip: extra lekker met wat feta erbij.

Ingrediënten

Maaltijdsalade 2 personen:

2 aubergines
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 rode uien
4 el olijfolie
½ tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
2 gegrilde paprika’s (kan uit een pot)
40-50 gr rucola
een handje groene kruiden (zoals peterselie, koriander, munt, basilicum)
1 el granaatappelmelasse (of oude balsamicoazijn)
1 tl honing
1 tl sumak (of geraspte schil van een citroen)
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?