Geroosterde bieten met geitenhangop
Meer info over Rode bieten

Momenteel zijn we dol op hartige granola en geitenhangop. Met de granola geven we graag een crunch aan allerlei geroosterde of gestoomde groenten. Met de geitenhangop voeg je een romig element toe aan je gerecht. Wij vinden het net wat lekkerder dan 'gewone' hangop, omdat het de hartige smaak heeft van geitenkaas maar romiger en minder korrelig is dan de meeste geitenkaasjes. We serveren er meestal gekruide boekweit (zie website), tabouleh (zie website), linzensalade (zie website) of gekookte granen bij.

 

 

Maak eerst de geitenhangop. Zet daarvoor een zeef bovenop een kom. Leg een kaasdoek of schone, dunne theedoek in de zeef. Schenk de geitenyoghurt in de kaasdoek en laat de yoghurt ten minste 6 uur uitlekken, tot het steviger is. (Als je het langer laat staan, bijvoorbeeld 12 uur, krijgt het steeds meer de consistentie van zachte geitenkaas).
Maak de zoetzure geroosterde bieten en uien volgens het recept op onze website.
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de havervlokken, pitten en zaden met een snuf zout en het eiwit door elkaar. Spreid het in een enkele laag uit op een bakpapiertje en rooster deze hartige granola 10 minuten tot het goudbruin en knapperig is. Laat afkoelen en breek indien nodig in kleinere stukjes.
Verdeel de bieten en uien over 2 borden, schep er een aantal eetlepels geitenhangop over en strooi de granola erover. Garneer met wat blaadjes peterselie.

Variatie: Je houdt van dit recept waarschijnlijk geitenhangop en granola over, die kun je dan gemakkelijk gebruiken voor een variatie op het gerecht, met andere groenten zoals zoete aardappel. Rooster de zoete aardappel bijvoorbeeld met komijnpoeder, korianderpoeder en chilivlokken.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

600-700 gr zoetzure geroosterde bieten en uien (recept op de website) of 600-700 gr gekookte of gepofte bieten
500 ml volle geitenyoghurt
2 volle el haver- of gerstevlokken
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
½ el lijnzaad
½ el sesamzaad
½ eiwit
peterselie ter garnering
zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?