Geroosterde bloemkool met kappertjes-ansjovissaus

Meer info over Bloemkool
Deze kappertjes-ansjovisdressing aten we in ons favoriete restaurantje met prachtig uitzicht over de Provençaalse bergen. Thuis maakten we de dressing direct na en aten het met bloemkool; we waanden ons weer even terug in het zonnige zuiden. Geef er aardappelpuree bij of Griekse yoghurt en (plat)brood.  

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 bloemkool
2 el kappertjes
6 ansjovisfilets (uit blik)
20 gr peterselie
½ citroen
½ el rode wijnazijn
1 kleine teen knoflook
12 eetlepels olijfolie
1 el amandelschaafsel
zout en peper
Verwarm de oven voor op 210°C. Verwijder de bladeren van de bloemkool en zet de bloemkool rechtop in een ovenschaal. Bestrijk met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de bloemkool in z’n geheel in 60-75 minuten gaar. Maak ondertussen de saus. Hak de kappertjes, ansjovisfilets en peterselie fijn. Rasp de knoflook fijn. Klop het sap van de citroen, de azijn en overige 8 eetlepels olijfolie door elkaar en voeg de kappertjes, ansjovis, peterselie en knoflook toe tot een grove saus ontstaat. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Pas op, want het kan ineens verbranden. Schep de helft van de saus over de bloemkool wanneer die uit de oven komt, strooi het amandelschaafsel erover en dien op. Geef de overige saus er in een schaaltje bij.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 bloemkool
2 el kappertjes
6 ansjovisfilets (uit blik)
20 gr peterselie
½ citroen
½ el rode wijnazijn
1 kleine teen knoflook
12 eetlepels olijfolie
1 el amandelschaafsel
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?