Geroosterde butternut*
Meer info over Butternut

Was de pompoen, snijd hem middendoor en haal met een lepel de pitten er uit. Snijd met een mes de ongerechtigheden van de schil, hij hoeft niet totaal geschild te worden. Snijd dan de pompoen in plakken van ongeveer 1,5 - 2 cm dik. Snijd ze eventueel in de lengte doormidden. Doe de kruiden in een vijzel (snijd evt. de knoflook al iets kleiner) en stamp het goed fijn. Doe de pompoen in een kom, strooi het kruidenmengsel erover samen met de olijfolie. Schud het goed door elkaar. Leg alles in een braadslee (schil naar beneden) en rooster het in een voorverwarmde oven van 200°C in ongeveer 30 minuten gaar. Lekker met rijst en vegetarische balletjes.

 

Ingrediënten

1 middelgrote butternut
1,5 tl gemalen korianderzaad
2 tl gedroogde oregano
1 tl gemalen anijs
0,5 tl gemalen pepertjes (Turkse winkel)
1 tl zout
0,5 tl zwarte peper uit de molen
1 teentje knoflook
1 el olijfolie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?