Geroosterde courgette met hoisin-vegagehakt
Meer info over Courgette
Dit zou zomaar een doordeweeks succesnummer kunnen worden!
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:150-200 gr rijst
2 courgettes
200 gr vegetarisch kruimgehakt
1 el sesamolie
1 el zonnebloemolie
1 sjalot
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 rode peper
eventueel 1 stengel citroengras
2 volle el hoisinsaus
1 el sojasaus
½ limoen
1 el sesamzaadjes
koriander ter garnering
zout en peper
Voordat we beginnen aan de geroosterde courgette met hoisin vegagehakt starten we door eerst de oven voor te verwarmen op 200°C. Snijd de courgette in lange parten en spreid ze in een enkele laag uit over een bakplaat. Snijd de sjalot, knoflook, gember, peper en citroengras zeer fijn. Neem 1 theelepel fijngesneden knoflook en peper apart en meng die met de zonnebloemolie. Smeer hier de courgettes rondom mee in. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met sesamzaadjes en rooster 20-25 minuten in de oven tot de courgettes beetgaar zijn.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de sesamolie in een wok en fruit hierin de fijngesneden ingrediënten 3 minuten tot de sjalot glazig is. Voeg het vegagehakt toe en roerbak een paar minuten mee tot het warm is. Voeg de hoisinsaus en sojasaus toe. Roer goed door elkaar zodat een glanzend geheel ontstaat. Proef en breng op smaak met zout, peper en limoensap.
Verdeel de rijst over 2 kommen, schep het gehaktmengsel erop, schik de geroosterde courgette ernaast en garneer met wat blaadjes koriander.
Tip: lekker met zoetzure komkommer erbij (zie recept op onze website). Vervang de courgette ook eens door broccoli, asperges of aubergine.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:
150-200 gr rijst
2 courgettes
200 gr vegetarisch kruimgehakt
1 el sesamolie
1 el zonnebloemolie
1 sjalot
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 rode peper
eventueel 1 stengel citroengras
2 volle el hoisinsaus
1 el sojasaus
½ limoen
1 el sesamzaadjes
koriander ter garnering
zout en peper
150-200 gr rijst
2 courgettes
200 gr vegetarisch kruimgehakt
1 el sesamolie
1 el zonnebloemolie
1 sjalot
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 rode peper
eventueel 1 stengel citroengras
2 volle el hoisinsaus
1 el sojasaus
½ limoen
1 el sesamzaadjes
koriander ter garnering
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!