Geroosterde koolraap met rozemarijn en tijm
Meer info over Koolraap

Meng de koolraap in een lage ovenschaal met olijfolie, knoflook, tijm, rozemarijn, peper en grof zeezout. Rooster in ongeveer 15 minuten bijna gaar in een oven van 200°C. Meng de cherrytomaatjes en kappertjes erdoor. Rooster nog eens 5 minuten tot de groenten nét gaar zijn. De tomaatjes mogen wel een beetje schrompelen maar niet knappen. Druppel er wat citroensap op en maal er peper en zout over. 

Variatie: Vervang bijv. 300 gram koolraap door aardpeer of pastinaak. 

Ingrediënten

800 gr koolraap, geschild, gesneden als dikke frieten
1 à 2 teentjes knoflook
5 takjes tijm, gerist en gehakt
1 takje rozemarijn, gerist en gehakt
grof zeezout
200 gr cherrytomaatjes
1 à 2 eetlepels kappertjes
paar druppels citroensap

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?