Geroosterde koolrabi met yoghurt en dukkah
Meer info over Koolrabi
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:1 of 2 koolrabi
3 volle el Griekse yoghurt
2 el dukkah (Egyptisch noten-specerijenmengsel)
1 el olijfolie
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de koolrabi en snijd in ongeveer 10 parten. Leg op een ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Rooster de koolrabi 30-40 minuten in de oven tot beetgaar. Spreid met de achterkant van een lepel de yoghurt uit over een serveerschaal. Verdeel de koolrabi erover. Strooi de dukkah erover en serveer direct.
Tip: hier vind je het recept voor de dukkah, bij ‘bieten-fetaburgertjes’ vind je een makkelijk en snel recept voor zelfgemaakt platbrood voor erbij.
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:
1 of 2 koolrabi
3 volle el Griekse yoghurt
2 el dukkah (Egyptisch noten-specerijenmengsel)
1 el olijfolie
zout en peper
1 of 2 koolrabi
3 volle el Griekse yoghurt
2 el dukkah (Egyptisch noten-specerijenmengsel)
1 el olijfolie
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!