Geroosterde paprika met ei en ansjovis

Meer info over Paprika

Ingrediënten

Salade/bijgerecht 4 personen:

4 paprika’s
4 el olijfolie
4 eieren
8 ansjovisfilet (van goede kwaliteit)
1 el fijngehakte peterselie
½ el kappertjes
1 el appelcider- of sherryazijn
enkele blaadjes basilicum, ter garnering
zout en peper

Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de paprika’s en leg ze met het snijvlak naar beneden op een ovenplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Rooster de paprika’s zo’n 30 minuten in de oven tot het velletje geblakerd is en de paprika zacht. Laat afkoelen en pel dan het vel eraf. Scheur of snijd de paprika’s in repen.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Spoel af met koud water en pel de schil eraf. Hak de kappertjes grof. Meng de peterselie, kappertjes, azijn en 3 eetlepels olijfolie door elkaar.
Verdeel de paprika over een serveerschaal. Halveer de eieren en leg ze op de paprika’s. Drapeer op elk ei een ansjovisfilet. Schep de peterseliedressing erover. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Tip: ben je niet zo dol op ansjovis? Vervang dan door gehalveerde groene of zwarte olijven.

Ingrediënten

Salade/bijgerecht 4 personen:

4 paprika’s
4 el olijfolie
4 eieren
8 ansjovisfilet (van goede kwaliteit)
1 el fijngehakte peterselie
½ el kappertjes
1 el appelcider- of sherryazijn
enkele blaadjes basilicum, ter garnering
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?