Verwarm de oven voor op 225°C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de snijkant naar beneden op een ovenplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Rooster de paprika’s ongeveer 30 minuten in de oven tot het vel zwartgeblakerd is en het vruchtvlees zacht is. Voor ‘gewone’ paprika’s zal dit wat langer duren dan bij puntpaprika’s. Laat afkoelen en trek dan de velletjes van de paprika’s af.
Maak ondertussen de groene saus. Hak de kruiden en peper grof. Pureer met een staafmixer de kruiden, peper, yoghurt en het sap van de limoen tot een zo glad mogelijke saus. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus ten minste 15 minuten afkoelen en wat opstijven in de koelkast.
Giet de linzen af, spoel om en breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, azijn, zout en peper.
Spreid met de achterkant van een lepel de helft van de groene saus uit over een serveerschaal. Schep de linzen erop en schik daar bovenop de paprika’s. Maak de salade af met een beetje extra olijfolie erover gedruppeld en garneer met een paar blaadjes kruiden.
Tip: serveer deze salade of de Marokkaans gestoofde bonen met knapperige halloumicroutons. Snijd hiervoor een blok halloumi in blokjes en rol die door maïzena zodat ze rondom met een dun laagje bedekt zijn. Bak de halloumi in een koekenpan met een scheutje olijfolie rondom goudbruin en knapperig.