Een vriendin tipte ons laatst de combinatie patisson, ahornsiroop en gember. Wat ons betreft is het een regelrecht succes!
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het kopje en kontje van de patisson af. Schil de patisson (met een dunschiller). Halveer de patisson, verwijder eventueel de zaden en snijd vervolgens in parten van ongeveer 2-3 cm dik. Leg de parten in een ovenschaal en sprenkel de olie en 4 eetlepels ahornsiroop erover. Schil de gember en snijd het fijn. Bestrooi de patisson met gember, tijm, zout en peper. Meng alles met je handen goed door elkaar. Zet de ovenschaal met patisson 30 minuten in de oven, tot de patisson beetgaar is en de ahornsiroop stroperig. Verdeel de patisson over de borden. Voeg nog 1 eetlepel ahornsiroop toe aan de warme ovenschaal en meng met de stroperige ahornsiroop en gember. Schep dit mengsel als een sausje over de patisson op de borden.