Geroosterde patisson met ahornsiroop, gember en tijm

Meer info over Gember | Patisson

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

700 gr patisson
4 el olijfolie
5 el ahornsiroop
2 el tijmblaadjes
2 cm gember
zout en peper

Een vriendin tipte ons laatst de combinatie patisson, ahornsiroop en gember. Wat ons betreft is het een regelrecht succes!

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het kopje en kontje van de patisson af. Schil de patisson (met een dunschiller). Halveer de patisson, verwijder eventueel de zaden en snijd vervolgens in parten van ongeveer 2-3 cm dik. Leg de parten in een ovenschaal en sprenkel de olie en 4 eetlepels ahornsiroop erover. Schil de gember en snijd het fijn. Bestrooi de patisson met gember, tijm, zout en peper. Meng alles met je handen goed door elkaar. Zet de ovenschaal met patisson 30 minuten in de oven, tot de patisson beetgaar is en de ahornsiroop stroperig. Verdeel de patisson over de borden. Voeg nog 1 eetlepel ahornsiroop toe aan de warme ovenschaal en meng met de stroperige ahornsiroop en gember. Schep dit mengsel als een sausje over de patisson op de borden.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

700 gr patisson
4 el olijfolie
5 el ahornsiroop
2 el tijmblaadjes
2 cm gember
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?