Geroosterde pompoen met bonenpuree

Meer info over Pompoen

Denk je net als wij bij meelspijzen snel aan aardappels, rijst of pasta? Wissel dan eens af met bonenpuree. Bonen zijn hartstikke gezond; ze bevatten veel eiwitten en mineralen en zijn vetarm. We geven dit gerecht wat knapperigheid van dukkah. Het recept daarvoor vind je op onze website. Als je het jezelf makkelijker wilt maken, kun je gehakte hazelnoten of amandelen gebruiken.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 pompoen
1,5 el ahornsiroop
2 takjes rozemarijn
400 gr witte bonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
100 ml groentebouillon
1 kleine ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
½ citroen
2 el dukkah
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn. Halveer de pompoen en schep de pitten en het draderige vruchtvlees eruit. Snijd de pompoen in parten van zo’n 1,5 centimeter breed. Doe ze in een ovenschaal en meng met de ahornsiroop en rozemarijn tot ze rondom bedekt zijn. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoen in 30-40 minuten in het midden van de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
Begin ongeveer 15 minuten voordat de pompoen gaar is met het maken van de bonenpuree. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snipper het teentje knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede pan en fruit hierin op een matig vuur de ui en knoflook, tot de ui glazig en zacht is. Giet de bonen af en voeg toe aan de pan. Schenk de groentebouillon erbij en breng op smaak. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 4 minuten pruttelen. Giet de inhoud van de pan over in een blender en pureer tot een zijdezachte puree. Voeg olijfolie en het sap van de citroen toe en breng op smaak.
Schep de bonenpuree op een serveerschaal of op borden. Schik de parten geroosterde pompoen erop en bestrooi met dukkah.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 pompoen
1,5 el ahornsiroop
2 takjes rozemarijn
400 gr witte bonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
100 ml groentebouillon
1 kleine ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
½ citroen
2 el dukkah
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?