Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd in 6 grove parten. Snijd die parten doormidden zodat je 12 driehoekvormige stukken pompoen krijgt. Leg ze met de schil naar beneden op een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster ze in zo’n 40 minuten gaar.
Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de pijnboompitten goudbruin. Let op dat je ze op tijd van het vuur haalt, want in de olie bakken ze nog na en worden ze snel te donker en daarmee bitter. Verkruimel de feta in een bakje. Verwijder het vruchtvlees van de ingelegde citroen en snijd de schil fijn. Meng de pijnboompitten, feta, ingelegde citroen, oregano en chilivlokken losjes door elkaar. Verdeel de parten pompoen over 2 borden en strooi het fetamengsel erover. Besprenkel tot slot met lekker wat olijfolie.