Geroosterde pompoen met feta en pijnboompitten

Meer info over Pompoen
Dit is zo’n gerecht waarbij je eigenlijk maar weinig hoeft te doen, omdat de ingrediënten nu eenmaal zo goed samengaan dat je ze het beste voor zichzelf kunt laten spreken.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 medium pompoen
4 el olijfolie + extra
100 gr feta
½ ingelegde citroen
3 el pijnboompitten
20 kleine blaadjes oregano
½ tl chilivlokken
zout en peper
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd in 6 grove parten. Snijd die parten doormidden zodat je 12 driehoekvormige stukken pompoen krijgt. Leg ze met de schil naar beneden op een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster ze in zo’n 40 minuten gaar. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de pijnboompitten goudbruin. Let op dat je ze op tijd van het vuur haalt, want in de olie bakken ze nog na en worden ze snel te donker en daarmee bitter. Verkruimel de feta in een bakje. Verwijder het vruchtvlees van de ingelegde citroen en snijd de schil fijn. Meng de pijnboompitten, feta, ingelegde citroen, oregano en chilivlokken losjes door elkaar. Verdeel de parten pompoen over 2 borden en strooi het fetamengsel erover. Besprenkel tot slot met lekker wat olijfolie.    

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 medium pompoen
4 el olijfolie + extra
100 gr feta
½ ingelegde citroen
3 el pijnboompitten
20 kleine blaadjes oregano
½ tl chilivlokken
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?