Geroosterde rabarber met burrata

Meer info over Rabarber
Wij eten dit elegante gerechtje meestal als borrelhap of voorgerecht, maar we stellen ons voor dat het met een groene salade erbij ook prima kan dienen als licht hoofdgerecht. Lekker voor op de warme lentedagen!

Ingrediënten

Borrelhap of voorgerecht 3-4 personen:

400 gr rabarber
1 bol burrata of mozzarella van goede kwaliteit
½ sinaasappel
2 takjes tijm
4 el honing
1 el dukkah (zie recept op onze website of koop het kant-en-klaar)
1 focacciabrood

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rabarber in stukken van 5 centimeter. Leg ze in een enkele laag in een ovenschaal. Voeg de rasp en het sap van de halve sinaasappel toe. Schenk de honing erover. Strooi de tijmblaadjes erover. (Als je echt niet van zuur houdt, kun je nog 1-2 eetlepels suiker over de rabarber strooien). Meng alles door elkaar. Rooster de rabarber 15-20 minuten in de oven tot de rabarber nét zacht is en nog niet uit elkaar valt.

Breek de burrata in grove stukken en leg op een serveerschaal. Verdeel de rabarber erover en strooi de dukkah erover. Serveer met stukken focacciabrood erbij.

 

Ingrediënten

Borrelhap of voorgerecht 3-4 personen:

400 gr rabarber
1 bol burrata of mozzarella van goede kwaliteit
½ sinaasappel
2 takjes tijm
4 el honing
1 el dukkah (zie recept op onze website of koop het kant-en-klaar)
1 focacciabrood

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?