Geroosterde radijsjes
Meer info over Radijs of rettich

Verwarm de oven voor op 190°C. Verwijder de blaadjes en steeltjes van de radijsjes. Was ze eventueel. Snijd ze daarna in de lengte doormidden. Meng in een kom de radijsjes, olijfolie en limoensap of azijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Plaats ze in een ovenschaal en rooster de radijsjes ongeveer 20 minuten, tot ze een knisperende buitenkant hebben, goudbruin en gaar zijn maar nog wel een bite hebben. Snijd enkele blaadjes van de radijs fijn (ongeveer 1 eetlepel) en gebruik deze als garnering.

Bij dit gerecht kun je naar smaak variëren met kruiden, zoals rozemarijn of marjoraan.

Ingrediënten

Bijgerecht 1-2 personen:

1 bosje radijs
1 flinke eetlepel olijfolie
3 theelepels limoensap of witte wijnazijn
zout en versgemalen peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?