Geroosterde rode kool met mosterd-balsamicodressing

Meer info over Rode kool
Hoewel wij erg verzot zijn op gestoofde rode kool (zie verschillende recepten op deze website) maken we voor de afwisseling graag deze geroosterde rode kool. Lekker beetgaar en knapperig! Wij serveren het met aardappelpuree en bijv. met gebakken goudreinetten.

Ingrediënten

Bijgerecht 3-4 personen:

1 rode kool
5 el olijfolie
2 el grove mosterd
2 el balsamicoazijn
1 el ahornsiroop of honing
zout en peper
Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de rode kool doormidden. Snijd elke helft in ongeveer 6 parten, waarbij je de kern intact laat zodat de parten niet uit elkaar vallen. Gebruik 2 eetlepels olijfolie om de parten rondom met olie te bestrijken. Bestrooi met zout en peper. Leg de parten met een snijvlak naar beneden op een ovenplaat. Rooster de rode kool 20 minuten. Keer ze dan om, zodat ze met het andere snijvlak naar beneden liggen en rooster nog 20-30 minuten, tot de kool beetgaar is en knapperige randjes heeft. Klop ondertussen een dressing van de mosterd, balsamicoazijn, ahornsiroop en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de geroosterde rode kool en serveer.

Ingrediënten

Bijgerecht 3-4 personen:

1 rode kool
5 el olijfolie
2 el grove mosterd
2 el balsamicoazijn
1 el ahornsiroop of honing
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?