Geroosterde romanesco en kikkererwten met citroenyoghurt

Meer info over Romanesco
Serveer met pitabrood of een couscoussalade.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 romanesco
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 el olijfolie + een beetje
1½ tl kurkuma
¾ tl gerookte paprikapoeder
½ tl chilivlokken
200 gr Griekse yoghurt of labneh
1 tl citroenschil
1 el citroensap
blaadjes munt en/of koriander ter garnering

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de romanesco in roosjes. Giet de kikkererwten af. Doe de romanesco en kikkererwten op een bakplaat. Meng met de olijfolie en specerijen. Breng op smaak met zout en peper. Rooster het 30 minuten in de oven tot de roosjes goudbruin zijn en de kikkererwten knapperig. Schep alles halverwege een keer om. Haal uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen.

Meng in een kom de yoghurt met de citroenschil en het citroensap. Breng goed op smaak met zout. Spreid de yoghurt uit over een serveerschaal en schep de romanesco en kikkererwten erop. Garneer met de verse kruiden en sprenkel er nog wat extra olijfolie over.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 romanesco
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 el olijfolie + een beetje
1½ tl kurkuma
¾ tl gerookte paprikapoeder
½ tl chilivlokken
200 gr Griekse yoghurt of labneh
1 tl citroenschil
1 el citroensap
blaadjes munt en/of koriander ter garnering

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?