Geroosterde romanesco met paprika-walnootdip
Meer info over Romanesco

Serveer met platbrood om de heerlijke dip en romanescoroosjes mee op te lepelen. Geef er een (bulghur)salade bij om er een meer vullende maaltijd van te maken.

 

 

 

Verwarm de oven voor op 210°C. Verdeel de romanesco in kleine roosjes. Snijd grotere roosjes in tweeën of vieren. Leg ze op een bakplaat. Meng de olijfolie en specerijen erdoor en breng op smaak. Rooster de romanesco ongeveer 30 minuten in de oven, tot de roosjes beetgaar zijn. Spreid met een lepel de paprika-walnootdip uit over een ondiepe serveerschaal, zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn met een laagje. Verdeel de romanescoroosjes erover en garneer met verse kruiden.

Tip: voor een niet veganistische variant is het erg lekker om fêta over het gerecht te verkruimelen.

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

1 romanesco
6 volle el paprika-walnootdip (zie recept op onze website, of koop kant-en-klare muhammara in de (biologische) supermarkt)
2 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
een snufje chilipoeder
een paar takjes munt of koriander
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?