Geroosterde schorseneren
Meer info over Schorseneren

 

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

600 gr schorseneren
1 citroen
1 volle el kappertjes
1 volle el amandelen
1,5 el olijfolie
½ el honing
5 gr peterselie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de schil van ½ citroen. Pers een halve citroen uit in een ruime pan met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd in stukken van ongeveer 10 centimeter lang. Leg ze direct in de pan met het citroenwater. Kook de schorseneren in die pan 10 minuten. Giet af en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, het sap van de overgebleven halve citroen en zout en peper. Rooster ze 15-20 minuten in de oven. Hak de amandelen grof. Voeg de amandelen en honing toe aan de schorseneren en schep het geheel goed door elkaar. Rooster nog 10-15 minuten tot de schorseneren goudbruin en gaar zijn. Schep de kappertjes erdoorheen en garneer met citroenschil en fijngehakte peterselie.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

600 gr schorseneren
1 citroen
1 volle el kappertjes
1 volle el amandelen
1,5 el olijfolie
½ el honing
5 gr peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?