Sperziebonen in tomatensaus

Meer info over Sperziebonen

Dit gerecht is gebaseerd op een van onze favoriete recepten uit het kookboek Much more Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall. Wij eten het gerecht graag met gekookte granen of linzen, op smaak gebracht met een beetje olijfolie, citroensap en verse kruiden.

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

250-300 gr sperziebonen
2 tenen knoflook
1 tak rozemarijn
1 el olijfolie
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
8 zwarte olijven
3 takjes peterselie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de knoflook en hak de naaldjes rozemarijn grof. Giet de tomatenblokjes in een ovenschaal en voeg de knoflook, rozemarijn en olijfolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer alles door elkaar. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de tomatenblokjes zijn gereduceerd tot een dikke saus. Als je het gerecht iets sneller wilt maken, en niet opziet tegen een pannetje meer om af te wassen, kun je de tomatenblokjes met smaakmakers ook 5-10 minuten laten inkoken in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de sperziebonen toe aan de tomatensaus en meng goed door elkaar. Rooster de sperziebonen in tomatensaus 20-25 minuten tot de bonen beetgaar zijn. Hak de olijven grof en roer ze door de sperziebonen en tomatensaus. Strooi er tot slot wat peterselie over en serveer.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

250-300 gr sperziebonen
2 tenen knoflook
1 tak rozemarijn
1 el olijfolie
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
8 zwarte olijven
3 takjes peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?