Geroosterde spitskool met champignons, peterselie en lente-ui

Meer info over Spitskool

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

2 spitskolen of 1 grote spitskool
200 gr (gemengde) champignons
4 lente-uien
15 gr peterselie
2 tl ciderazijn of witte wijnazijn
olijfolie
zout en peper

Schrik alsjeblieft niet van een kool in je pakket. Wanneer je hem op deze manier bereidt, blijft hij heerlijk fris en knapperig!

Snijd de champignons grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de champignons tot ze net warm zijn en beginnen te slinken. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Snijd de kolen in de lengte doormidden. Snijd vervolgens elke helft in de lengte in 3 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte van je kool. Laat aan elk stuk een deel van de steel zitten zodat de bladeren bij elkaar gehouden worden. Verhit een grillpan op hoog vuur. Druppel wat olijfolie over de stukken kool. Grill de kool 3 minuten aan elke kant, zodat het oppervlak mooie grillstrepen krijgt. Leg de parten kool op een serveerschaal en strooi de champignons erover. Snijd de lente-uien in ringetjes, hak de peterselie en strooi beide over de kool. Besprenkel met nog een beetje olijfolie en de azijn. Maal er tot slot wat zout en peper over en serveer.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

2 spitskolen of 1 grote spitskool
200 gr (gemengde) champignons
4 lente-uien
15 gr peterselie
2 tl ciderazijn of witte wijnazijn
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?