Geroosterde spitskool met currymarinade

Meer info over Spitskool

Wij eten dit graag als lichte avondmaaltijd met rijst, gebakken vis of een eitje en pinda's of knapperig gebakken uitjes.

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 spitskool
1 el zonnebloemolie
2 volle el (Thaise) rode of gele currypasta
80 ml dikke kokosmelk (coconut cream)
1 limoen
koriander

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de currypasta 5 minuten. Voeg de kokosmelk, rasp van de limoen en 1 eetlepel limoensap toe. Roer goed door elkaar en laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen tot het wat ingedikt is.
Snijd de spitskool in de lengte in 4 of 6 parten. Bestrijk met een bakkwast de spitskool rijkelijk met de currysaus. Leg de parten in een ovenschaal. Rooster de spitskool 30 minuten in het midden van de oven, tot het beetgaar is en aan de randjes iets geblakerd. Garneer met blaadjes koriander.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 spitskool
1 el zonnebloemolie
2 volle el (Thaise) rode of gele currypasta
80 ml dikke kokosmelk (coconut cream)
1 limoen
koriander

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?