Verwarm de oven voor op 225°C. Halveer de spruiten. Spreid ze uit over een bakplaat en besprenkel met 1,5 eetlepel olijfolie, zout en peper. Rooster 10 minuten. Voeg dan de cranberry’s, pecannoten, sap en rasp van de sinaasappel, tijm, ahornsiroop, balsamicoazijn en overige olijfolie toe. Breng opnieuw op smaak met zout en peper. Rooster 10-15 minuten tot de spruiten beetgaar zijn en de cranberry’s open zijn gebarsten.
Geroosterde spruitjes met cranberry’s
Meer info over Spruiten
Ingrediënten
Klein bijgerecht 4 personen, bijgerecht 2 personen:500 gr spruiten
175 gr verse cranberry’s
50 gr pecannoten
1 sinaasappel
1 el tijmblaadjes
3 el ahornsiroop
3 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
zout en peper
Ingrediënten
Klein bijgerecht 4 personen, bijgerecht 2 personen:
500 gr spruiten
175 gr verse cranberry’s
50 gr pecannoten
1 sinaasappel
1 el tijmblaadjes
3 el ahornsiroop
3 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
zout en peper
500 gr spruiten
175 gr verse cranberry’s
50 gr pecannoten
1 sinaasappel
1 el tijmblaadjes
3 el ahornsiroop
3 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!